Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου στην ΚίναΜετά το Διάστημα, η Κίνα ετοιμάζεται να κατακτήσει και τους ωκεανούς με τα φωτοβολταϊκά καθώς η κρατική κατασκευαστική εταιρεία της Κίνας, CECEP, σε συνεργασία με τη Γαλλική εταιρεία Ciel & Terre, ολοκλήρωσε ένα πλωτό ηλιακό πάρκο, συνολικού κόστους 70 εκατ. δολαρίων.

Το συγκεκριμένο υπεράκτιο φωτοβολταϊκό πάρκο θεωρείται το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και απλώνεται σε 13 ξεχωριστά νησάκια και σε έκταση 140 εκταρίων, με την λειτουργία του να ξεκινάει επίσημα τον περασμένο μήνα. Στύλοι σκυροδέματος υποστηρίζουν την ηλεκτρική εγκατάσταση, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 1.500 ελικοειδείς άγκυρες που βυθίστηκαν σε βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 8-15 μέτρων.

Για την σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο, κατασκευάστηκε μια νέα γραμμή μήκους 18 χιλιομέτρων τάσης ισχύος 110 βολτ. Το έργο αναμένεται να παράγει 77.693 MW κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του, που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 21.000 νοικοκυριών.

Το έργο χρησιμοποιεί μονάδες μονοκρυστάλλων, παραγωγής της κινέζικης κατασκευαστικής εταιρείας LONGi Solar, ενώ υπήρξε φροντίδα ώστε το έργο να μην διαταράσσει τη γειτονική γεωργική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου