Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Έλληνες πειρατές συνελήφθησαν στη ΝιγηρίαΕννέα υπόπτους για πειρατεία και λαθρεμπόριο όπλων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, συνέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 48ωρο.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων και ενδεχομένως κλοπή αργού πετρελαίου από το πλοίο «NNS CENTENARY».


Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης του νιγηριανού Ναυτικού και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας στο πλοίο «Sea Angel 3», ανακαλύφθηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια Bernelli MI-1, περισσότερες από 1.000 σφαίρες και στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως συστήματα επικοινωνιών.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν Αμερικανό και πέντε Νιγηριανούς.
Οι συλληφθέντες


Οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, είναι οι Αγγελόπουλος Σπυρίδων (54 ετών), Κάπης Χρήστος (57 ετών) και Πετρόπουλος Στυλιανός (34 ετών), ενώ ο Αμερικανός ονομάζεται Zanski Michael-Anderson και είναι 50 ετών. Επίσης, βρέθηκε επίσημο έγγραφο με το όνομα του Αμερικανού, το οποίο ωστόσο έφερε άλλη φωτογραφία.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου