Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του ΕΔΔΑΗ Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέλεξε στις , 2 Απριλίου 2019, ως νέο Πρόεδρό του, τον Έλληνα δικαστή Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 60 χρόνια του κορυφαίου αυτού ευρωπαϊκού θεσμού (1959-2019) είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση αυτή.


Το ΕΔΔΑ, όπως είναι γνωστό, αποτελεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα τον σημαντικότερο εγγυητή των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Η εκλογή του κ. Σισιλιάνου στο ύπατο αξίωμα αυτού του εμβληματικού, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θεσμού είναι η φυσική εξέλιξη της πορείας ενός Ακαδημαϊκού που αφιέρωσε το επιστημονικό του έργο και τη ζωή του στον αγώνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί αναγνώριση της εξαιρετικής πορείας του στο ΕΔΔΑ και αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ελλάδα. Ευχόμαστε στον κ. Σισιλιάνο ευδόκιμη και εμπνευσμένη Προεδρία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την εκλογή του κ. Σισιλιάνου στην κορυφαία αυτή θεσμική θέση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Έλληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθηγητή Λίνο – Αλέξανδρο Σισιλιάνο για την επάξια εκλογή του, από τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του, σε Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Πρόκειται για δίκαιη και πανηγυρική αναγνώριση της ποιότητας του δικαστικού έργου και της προσωπικότητάς του. Στο πρόσωπό του τιμάται και η ελληνική νομική επιστήμη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σισιλιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου