Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Χαμός με χημικά και πέτρες μεταξύ ΜΑΤ και προσφύγων στα ΔιαβατάΕπεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικών σημειώθηκαν στα Διαβατά, με τους μετανάστες να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που κατέφθαναν στη δομή, όπως αναφέρει το voria.gr.

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σαράντα περίπου πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει σε σκηνές έξω από τη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Η κατάσταση στο σημείο είναι τεταμένη.Από το πρωί ομάδες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με σκοπό να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με γειτονικές χώρες.

Στο σημείο καταφθάνουν και άλλοι αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους με τα προσωπικά τους αντικείμενα, με στόχο να φτάσουν αύριο στην Ειδομένη και να περάσουν τα Ελληνοσκοπιανά Σύνορα.Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου