Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο Πάφου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, με την κωδική ονομασία "Εκκένωση Τερματικού Κτιρίου", σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

Στην άσκηση συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός και εκτός του Αεροδρομίου Πάφου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σήμανε συναγερμός στην κουζίνα του αεροδρομίου στη περιοχή των Αναχωρήσεων και λίγα λεπτά μετά ξέσπασε φωτιά και καπνός στην περιοχή. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την ολική εκκένωση του τερματικού κτιρίου ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου κατέφθασαν στη σκηνή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διάσωσης.

Η διεξαγωγή της άσκησης εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Αερολιμένα, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

H Hermes Airports Ltd εκφράζει την ικανοποίηση της για το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης.

Όπως αναφέρεται, τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου