Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Ινδία: Ελέγχεται για απάτη Έλληνας επιχειρηματίας και γνωστός τηλεπαρουσιαστήςΠεριπέτειες με τις αρχές της Ινδίας φέρεται να έχει γνωστός πρώην επιχειρηματίας και νυν τηλεπαρουσιαστής καθώς ελέγχεται εάν η εταιρεία που είχε δημιουργήσει στην ασιατική χώρα ήταν “πυραμίδα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India, η εταιρεία Drego Consultants Private LTD απασχολεί την αστυνομία της Βομβάης μετά από καταγγελία στελέχους της για συνωμοσία και εξαπάτηση από τους διαχειριστές της, και βασικούς ύποπτους, τον Έλληνα πρώην επιχειρηματία και γνωστό τηλεπαρουσιαστή και την δικηγόρο, που το όνομα της σχετίζεται με την πτωχευμένη εταιρεία του πρώτου.Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για το Ponzi scheme στην Ινδία, όπου ελέγχεται για απάτη Έλληνας επιχειρηματίας και γνωστός τηλεπαρουσιαστής

Οι δύο Έλληνες φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα να έδωσαν εντολή για μεταφορά κεφαλαίων ύψους 50.000 ευρώ εκτός Ινδίας από τις δραστηριότητες της εταιρείας στην χώρα κάτι που οδήγησε έναν από τους διευθυντές της να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας οι επικεφαλής της Drego προσπαθούσαν να προσελκύσουν επενδυτές υποσχόμενοι κέρδη μέσω του συστήματος της "πυραμίδας". Δηλαδή, εάν ένας επενδυτής τοποθετούσε 400 ευρώ και έφερνε άλλους δυο τότε θα είχε κέρδη 500 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ινδική αστυνομία η οποία εξετάζει την υπόθεση αναφέρει ότι οι άνθρωποι της Drego, μέσω της επωνυμίας Global Inter Gold (GIG) είχαν δημιουργήσει κανάλι στο youtube καθώς και ομάδα στο WhatsApp. Ένα από τα στοιχεία που εξετάζει παράλληλα είναι το εάν η εταιρεία, του τηλεπαρουσιαστή που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από ταξιδιωτική εκπομπή σε εξωτικά μέρη, έκανε χρήση προς ίδιον όφελος στοιχεία που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς επενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα κεφάλαια τους. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου