Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αφρική: Στο στόχαστρο 105 χριστιανικές εκκλησίες κάθε μήναΟι επιθέσεις σε εκκλησίες της Σρι Λάνκα φέρνουν στο προσκήνιο για μία ακόμα φορά τις διώξεις που βιώνουν οι Χριστιανοί σε όλον τον κόσμο.

Μόλις μία εβδομάδα πριν πυρκαγιά καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων με τις αρχές να κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα, την ώρα που κάποιοι μιλούν για εμπρησμό.

«Οι χριστιανικές διώξεις στον κόσμο λαμβάνουν ποικίλες μορφές. Τα βασανιστήρια εναντίον Χριστιανών εντείνονται και περιλαμβάνουν φυλακίσεις, απώλεια κατοικίας και περιουσιακών στοιχείων, αποκεφαλισμούς, βιασμούς ακόμη και θάνατο ως αποτέλεσμα της πίστης τους» αναφέρει η οργάνωση opendoors.

«Η τάση δείχνει ότι οι χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής εντείνουν τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών, όπου πλέον ευάλωτες είναι οι Χριστιανές γυναίκες, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν διώξεις τόσο για την θρησκεία όσο και για το φύλο τους».

Η οργάνωση αναφέρει ότι κάθε μήνα 345 χριστιανοί «σκοτώνονται για λόγους που σχετίζονται με την πίστη τους» και 105 εκκλησίες γίνονται στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου