Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Σεμινάρια ψυχολογίας στην Ελληνική Κοινότητα ΖυρίχηςΗ Άνοιξη ξεκινά επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα και το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης την υποδέχεται με μια νέα σειρά εκδηλώσεων, αυτή τη φορά αφιερωμένες σε όλους μας, σε όλους τους ανθρώπους μακριά από τον τόπο τους, που προσπαθούν να κάνουν οικείο κάθε ξένο τοπίο και καλούνται να χτίσουν σε αυτό νέους πυρήνες ζωής.

Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Δημητρίου Ζυρίχης τις προσεχείς Κυριακές, 24 & 31 Μαρτίου καθώς και 7 Απριλίου 2019, στις 18:00.

Η ΕΚΖ έχει την τιμή να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου σεμιναρίων τρεις ειδικούς πάνω στη διαχείριση των προκλήσεων που αναδύονται μέσα από την επαφή με τη νέα κουλτούρα που συναντά κάθε ταξιδιώτης κατά τη μετανάστευσή του. Η διαμόρφωση νέων συνθηκών ζωής, η νέα ταυτότητα, η προσαρμογή, οι σχέσεις που δημιουργούνται σε κάθε επίπεδο, η μάχη για την εργασία, η ανάγκη για συλλογικότητα, η ενσωμάτωση και κάθε είδους ερωτήματα θα συζητηθούν εις βάθος, σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης πέραν των στενών ορίων μιας τυπικής ομιλίας. Σας περιμένουμε, να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα και να συζητήσουμε για όσα θέματα μας αφορούν και αναζητούμε βαθύτερες αιτίες και λύσεις.


Πρόγραμμα σεμιναρίων

24 Μαρτίου
Μαριέττα Χατζηγεωργίου - Αμαρυλλίς Κοντοσταυλάκη - Δημήτριος Πανούσης Βόγγελης
Εισαγωγή στις θεματικές ενότητες & γνωριμία με τους ομιλητές μας

31 Μαρτίου
Μαριέττα Χατζηγεωργίου
Το μυστήριο της ζωής: Μυστικά αντιμετώπισης άγχους

Δημήτριος Πανούσης Βόγγελης
Burn out: Το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, σε μια σύγχρονη ανάγνωση

7 Απριλίου
Αμαρυλλίς Κοντοσταυλάκη
Η τέχνη της μετανάστευσης
Λύση ή ανάγκη, φυγή ή καταφύγιο, ευκαιρία ή επιβάρυνση, ψυχική υγεία ή νοσηρότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου