Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

«Άκυρο» από την Κίνα σε ελληνικά προϊόντα για τον όρο «μακεδονικός»!«Άκυρο» σε αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» στα προϊόντα της έριξαν οι κινεζικές αρχές, λόγω του ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί δίχως την άδεια της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη!

«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου “μακεδονικός” για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019», είπε η κ. Σπυράκη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε η κ. Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου