Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει από κακούργημα σε πλημμέλημα τις βόμβες μολότοφΠολύ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος ποινικός κώδικας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στον οποίο μεταξύ των άλλων μετατρέπεται σε πλημμέλημα από κακούργημα η παρασκευή, κατοχή και διακίνηση μολότοφ.


Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα οι μπαχαλάκηδες απειλούν ζωές και περιουσίες με την χρήση μολότοφ η κυβέρνηση διά του νομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, μετατρέπει την ποινή σε πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα σημειώνεται ότι «Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

Με λίγα λόγια αν τον πιάσουν πριν χρησιμοποιήσει τις μολότοφ και τις παραδώσει τότε πρέπει να αφήνεται ελεύθερος και να μη διώκεται για την κατοχή τους.

Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε πηγές προσκείμενες στο υπουργείο δηλώνουν ότι «τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας συνιστούν πορίσματα των ειδικών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και βρίσκονται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Ειδικότερα, θέματα, όπως η περαιτέρω ενίσχυση των αντιρατσιστικών προβλέψεων, οι προτεινόμενες διατάξεις για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, η μετατροπή ορισμένων αδικημάτων σε πλημμέλημα καθώς και η οριοθέτηση της έννοιας του βιασμού έχουν καταγραφεί από το Υπουργείο και έχουν ήδη τεθεί υπόψη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου