Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ευρωεκλογές στην Ελληνική Πρεσβεία Δουβλίνου

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας της Ιρλανδίας,
Σας παραθέτουμε οδηγίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία των Ευροεκλογών 2019, στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση - οδηγία που εκδόθηκε (https://www.mfa.gr/dublin)

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Μαΐου 2019
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ελληνική Πρεσβεία Δουβλίνου, 1 Upper Pembroke Street, Dublin 2
Για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν στον τόπο διαμονής τους στην Ιρλανδία, οι εκλογείς αυτοί θα πρέπει:
α) Να είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου του Ελληνικού κράτους
β) Να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα αυτό
γ) Να υποβάλλουν αίτηση στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, ώστε να περιληφθούν από το ΥΠ.ΕΣ. σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Για την υποβολή των αιτήσεων υπάρχουν δύο δυνατότητες:

1. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Προσέρχεστε στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας χωρίς ραντεβού κατά τις ώρες κοινού, προσκομίζοντας το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή το διαβατήριό σας. Είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης με απλή εξουσιοδότηση.

2. ONLINE ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Επισκέπτεστε τη σελίδα του ΥΠ.ΕΣ. στο διαδίκτυο http://www.ypes.gr/epe2019και καταχωρείτε την αίτησή σας. (Σε περίπτωση που ο πολίτης είναι γεννημένος το 2002, δηλαδή είναι 17 ετών και δεν είναι ακόμη εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, η αναζήτηση γίνεται πατώντας το εικονίδιο «Γεννηθέντες 2002»). Εκτυπώνετε την αίτηση 3 φορές και προσέρχεστε στο Προξενικό Γραφείο χωρίς ραντεβού, κατά τις ώρες κοινού, προσκομίζοντας τις τρεις εκτυπωμένες αιτήσεις και φωτοαντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας.

Σε έκτακτες περιπτώσεις που συντρέχει ειδικός σοβαρός λόγος (μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, θέμα υγείας, ηλικίας κ.λπ.), οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκλογέων μπορούν να αποστέλλονται και ταχυδρομικά στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη διεύθυνση: Embassy of Greece in Dublin, 1 Upper Pembroke Str, Dublin 2, D02V250

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Κατά την ψηφοφορία, οι εκλογείς οφείλουν να προσκομίσουν ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής την αστυνομική τους ταυτότητα ή το Ελληνικό τους διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου