Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Σλοβακία: Επιχειρηματίας κατηγορείται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ

Κατηγορίες ότι έδωσε την εντολή για τον φόνο του ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακαπαγγέλθηκαν σε βάρος του Σλοβάκου επιχειρηματία Μαριάν Κότσνερ, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας.
«Στις 8 Μαρτίου, η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Μαριάν Κ. επειδή έδωσε την εντολή για τον φόνο του ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ» τον Φεβρουάριο 2018, δήλωσε ο εισαγγελέας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας.

«Η δημοσιογραφική δουλειά του θύματος ήταν η αιτία του φόνου. Ο ερευνητής βασίζει την κατηγορία του σε μια αντικειμενική απόδειξη που δεν μπορεί προς το παρόν να αποκαλυφθεί», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

«Δεν έχουμε βρει ακόμη το όπλο, όμως γνωρίζουμε, με αποδείξεις, για ποιον τύπο όπλου πρόκειται. Μπορώ μόνο να σας πω ότι πρόκειται για τροποποιημένο όπλο και τροποποιημένα πυρομαχικά», είπε ακόμη ο εισαγγελέας.

Ο Γιαν Κούτσιακ και η σύντροφός του, η Μαρτίνα Κουσνίροβα, σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο 2018 μέσα στο σπίτι τους. Ο δημοσιογράφος αυτός ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση για σχέσεις ανάμεσα σε Σλοβάκους πολιτικούς και την ιταλική μαφία, καθώς και για απάτες γύρω από τα ευρωπαϊκά αγροτικά ταμεία.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου