Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Γιατροί αφαίρεσαν 40 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι ασθενούςΣχεδόν 40 μεταλλικά αντικείμενα – συμπεριλαμβανομένων κλειδιών, κερμάτων και μιας κάρτας sim- αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι ενός Ινδού.

Οι χειρουργοί βρήκαν επίσης μια λεπίδα από ξύστρα, καθώς και έναν μαγνήτη επάνω στον οποίο είχαν κολλήσει τα περισσότερα μεταλλικά αντικείμενα.

Ο 52χρονος, που έγινε γνωστός μόνο ως Τζαγιακουμάρ, χρειάστηκε δύο 45λεπες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα περίεργα αντικείμενα.


Οι γιατροί στο Τσενάι – στην νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας – είπαν ότι ο ασθενής, που έχει ψυχική διαταραχή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει εάν δεν γινόταν η επέμβαση.

Ο Δρ. Α. Ρ. Βενκατεσβάραν, του Γενικού Νοσοκομείου, ανέφερε: «Εάν τα αντικείμενα δεν απομακρύνονταν εγκαίρως, ο ασθενής θα μπορούσε να αναπτύξει επιπλοκές, όπως εντερική αιμορραγία και σήψη, που θα οδηγούσαν τελικά στον θάνατο».

Οι γιατροί πραγματοποίησαν με μεγάλη προσοχή τις δύο επεμβάσεις σε διάστημα δύο ημερών, αφαιρώντας 22 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι την μία ημέρα και άλλα 18 την επόμενη.


Οι γιατροί είπαν ότι το μικρότερο αντικείμενο είχε μήκος 2 εκατοστών και πως πολλά από αυτά είχαν κολλήσει στον μαγνήτη μέσα στο στομάχι του.

Τα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά, όταν ο ασθενής έκανε μαγνητική εγκεφάλου για ψυχιατρική διαταραχή.

Ο Δρ. Τζαγιάτι Ρανγκαρατζάν, που εργάζεται στο νοσοκομείο δήλωσε: «Είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει ένα μαγνητικό πεδίο και υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα. Ο ασθενής, στη συνέχεια, ανέπτυξε κοιλιακό άλγος. Μια ακτινογραφία έδειξε την παρουσία πολλών μεταλλικών αντικειμένων. Η οικογένεια του ασθενούς δεν γνώριζε πως είχε την συνήθεια να καταπίνει αντικείμενα».

Και πρόσθεσε: «Μεταξύ των αντικειμένων υπήρχαν κλειδιά ποδηλάτου, κέρματα, σιδερένια καρφιά, μια λεπίδα ξύστρας, μια κάρτα SIM και ένας μαγνήτης. Το μικρότερο αντικείμενο είχε μήκος 2 εκατοστών. Ο ασθενής δεν υπέστη οποιεσδήποτε εσωτερικές βλάβες και έχει πάρει εξιτήριο».

Φωτογραφίες: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου