Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

37ο Ελληνικό Φεστιβάλ: Πλημμύρισε Ελλάδα το Σίδνεϊ«Πλημμύρισε» Ελλάδα το Tumbalong Park, στο Darling Harbour του Σίδνεϊ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Με ένα διήμερο γλέντι, που είχε μεγάλη επιτυχία, άνοιξε επίσημα η αυλαία του 37ου Ελληνικού Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας.Πλήθος κόσμου αψήφισε τη ζέστη και κατέκλυσε το Tumbalong Park, προκειμένου να ζήσει από κοντά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.Την Κυριακή 3 Μαρτίου στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ βρέθηκε και το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS με εκλεκτούς καλεσμένους. «Το φεστιβάλ αφορά όσους ζουν και δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πολιτεία και όχι μόνο στο Σίδνεϊ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ Χάρης Δανάλης, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ δεν ολοκληρώνεται με αυτό το πανηγύρι του ελληνισμού.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ Χρήστος Καρράς, μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι το φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία, επί 37 συναπτά έτη, στους Ελληνοαυστραλούς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της χώρας, να ζήσουν μία αυθεντική γεύση της ελληνικής κουλτούρας, του πολιτισμού, της ελληνικής ταυτότητας και του τρόπου με τον οποίο έχουν εμπλουτίσει γόνιμα την πολυπολιτισμική κοινωνία της Αυστραλίας.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του διημέρου αποτέλεσε η συναυλία της γνωστής ερμηνεύτριας Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Στο φεστιβάλ έδωσαν το παρών πολλοί εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της ομογένειας. Ανάμεσά τους ήταν και ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής του Φιλελεύθερου κόμματος Θανάσης Συνοδινός, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον. «Η ζωή είναι γλυκιά, βοηθήστε όσο μπορείτε ο ένας τον άλλο», ήταν το μήνυμα του Θ. Συνοδινού.
φωτογραφίες: sbs.com.au.

http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου