Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η 337 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε στην εκπαίδευση πιλότωνΣτην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP) μετείχε η 337 Μοίρα (337M) της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική βάση Λάρισας και μάλιστα ήρθαν πρώτοι στην ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες για το ποιον θα ήθελαν ως αρχηγό τους.

Η εκπαίδευση έγινε στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, από τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.


Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Η 337 Μοίρα ανέλαβε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αποστολές που ήταν σύμφωνες με την αποστολή της τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο. Σκοπός ήταν η εξοικείωση και η συνεργασία του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά μετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale, του Βελγίου με f-16MLU, της Ιταλίας με EF2000 Eurofighter, της Γερμανίας με αεροσκάφη TORNADO και των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-15 Strike Eagle. Οι ιπτάμενοι της 337Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου