Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Η Ελλάδα στο 16ο Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Ζαμάλεκ του Καΐρου

Για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Culturewheel στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, στη 16η του διοργάνωση, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου (ΣΕΝΕΚ).
Περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση στα περίπτερα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στις όχθες του Νείλου. Στο ελληνικό περίπτερο που επιμελήθηκε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, υπό την εποπτεία του διευθυντή του Χρίστου Παπαδόπουλου, οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσα από έντυπο επικοινωνιακό υλικό και φωτογραφίες.


Όλοι οι θεατές παρακολούθησαν στην κορύφωση της εκδήλωσης το χορευτικό συγκρότημα του παροικιακού ΣΕΝΕΚ, με τους Αιγυπτιώτες νέους με τις παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν επί σκηνής για ένα εικοσάλεπτο υπό τους ήχους παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, κλέβοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Κάτσικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου