Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Το Greek Genocide Resource Center ζητά μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των ΕλλήνωνΈχοντας ως επιστημονικό γνώμονα ότι η καταγραφή των εμπειριών των θυμάτων και των επιζώντων παίζει σημαντικό ρόλο στη μελέτη της γενοκτονίας, το Greek Genocide Resource Center (Κέντρο της Γενοκτονίας των Ελλήνων) συλλέγει μαρτυρίες για την καλύτερη κατανόηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων.
Στο Greek Genocide Resource Center μπορεί κανείς να βρει, μεταξύ άλλων, αυθεντικές μαρτυρίες επιζώντων, διπλωματών, αξιωματούχων και εθελοντών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η ανεξάρτητη ιστοσελίδα, που έχει την έδρα της στην Αυστραλία και δημιουργήθηκε το 2010 προκειμένου να παρέχει τεκμηριωμένες πληροφορίες σε φοιτητές, ερευνητές αλλά στο ευρύ κοινό, ουσιαστικά ζητά από τους απογόνους των προσφύγων να απαντήσουν σε εννέα ερωτήσεις.

Οι ερωτήσεις αφορούν την περιοχή καταγωγής, το πώς άλλαξε η ζωή των προγόνων τους όταν ήρθαν στην εξουσία οι Νεότουρκοι ή/και οι Κεμαλιστές, αν απελάθηκαν κατά τη Γενοκτονία, αν κρατήθηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ή σε στρατόπεδο εργασίας, αν έχασαν οικογένεια ή φίλους και πώς το διαχειρίστηκαν, αν προσπάθησε κάποιος στην Τουρκία να τους βοηθήσει, ποια επίπτωση είχε στην ψυχική τους υγεία η εμπειρία της Γενοκτονίας, αν τους επηρέασε η άρνησή της από τον δράστη, και πώς αισθάνθηκαν για την Τουρκία μετά τη Γενοκτονία.

Επιπλέον ζητείται μία έγκυρη διεύθυνση e-mail, και τονίζεται ότι ιδανικό θα ήταν μία υποβολή για καθέναν από τους προγόνους, αν και μία υποβολή για όλη την οικογένεια θα γίνει επίσης δεκτή. Δείτε ΕΔΩ το ερωτηματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου