Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU «σφίγγει τα λουριά» στο μεταναστευτικόΑλλαγή πλεύσης στο μεταναστευτικό, υιοθετώντας μία πιο αυστηρή πολιτική από εκείνη της Άγκελα Μέρκελ, επιχειρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) υπό τη νέα ηγέτιδα του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Οι νέες προτάσεις παρουσιάστηκαν κατά το διήμερο συνέδριο του CDU και έχουν στόχο να επιλύσουν ένα από τα πιο διχαστικά προβλήματα στη χώρα, εξαιτίας του οποίου επίσης υπήρξε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά.

«Κάναμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το 2015 (όταν η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της για περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες), δεν θα επαναληφθεί», τόνισε χθες Δευτέρα η Κραμπ-Καρενμπάουερ για να προσθέσει με νόημα ότι στο CDU πήραν το μάθημά τους.

Στις νέες ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι, σύμφωνα με τους «Financial Times», περιλαμβάνεται η απόρριψη αίτησης ασύλου σε όσους παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, η απέλαση μεταναστών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό ή άλλου είδους σεξουαλικά αδικήματα, καθώς και να οριστούν πιο «ασφαλείς» χώρες καταγωγής, οι πολίτες των οποίων δεν θα μπορούν αυτομάτως να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Στόχος, σύμφωνα με τον Τομάς Στρομπλ, ανώτατο στέλεχος του CDU, είναι να διασφαλιστεί πλέον ότι όσων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται θα αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα.

«Σε ένα κράτος το οποίο βασίζεται στη νομοθεσία, πρέπει να είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε τον νόμο.

Πηγή: TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου