Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Η Δολοφονία του Θεόδωρου Βουλγαρίδη από τους ΝεοναζίΑπό το 2000 έως το 2007 η Γερμανία συγκλονίστηκε από εννέα διαδοχικές δολοφονίες μεταναστών και μιας αστυνομικού. Τα 8 θύματα ήταν Τούρκοι και το 9ο ήταν ο Έλληνας μετανάστης, Θεόδωρος Βουλγαρίδης. Επίσης, από τους ίδιους δράστες δολοφονήθηκε και μια Γερμανίδα αστυνομικός.

Το 2011 δυο κουκουλοφόροι επιχειρούν να ληστέψουν μια τράπεζα και μετά αυτοκτονούν βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους. Εκεί, οι αρχές βρίσκουν το όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες των εννέα μεταναστών και σε αυτή μίας Γερμανίδας αστυνομικού. Εκτός από το όπλο βρέθηκε και οπτικό υλικό από τους τόπους των εγκλημάτων. Λίγες ημέρες μετά, η Μπεάτα Τσάπε εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα και ομολογεί ότι ήταν συνεργός με τους δύο δράστες της ληστείας που είχαν αυτοκτονήσει. Ομολογεί επίσης ότι είχαν ιδρύσει τη νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Nationalsozialistischer Untergrund (Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση) και αναφέρθηκε στις δολοφονίες των μεταναστών, λέγοντας ότι είχαν κίνητρο το ρατσιστικό μίσος. Όσο για την αστυνομικό την σκότωσαν απλώς επειδή ήταν γυναίκα.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης
Ήταν 15 Ιουνίου του 2005 όταν κάποια γνωστή της οικογένειας Βουλγαρίδη, που ζούσε χρόνια στη Γερμανία, τηλεφώνησε στον Γαβριήλ Βουλγαρίδη για να του ανακοινώσει ότι κάποιοι σκότωσαν τον αδελφό του Θεόδωρο, μέσα στο μαγαζί του.Τίποτα δεν μπορούσε να προμηνύσει αυτήν την εξέλιξη. Δεκαπέντε ημέρες πριν τη δολοφονία του, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης είχε ανοίξει ένα κλειδαράδικο, μαζί με Γερμανό συνέταιρο και ήταν πολύ ευχαριστημένος.Η είδηση της δολοφονίας του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ελληνική κοινότητα του Μονάχου. Ο Βουλγαρίδης, μετανάστης δεύτερης γενιάς από τις Σέρρες, ήταν αγαπητός σε όλους, απόλυτα ενταγμένος στον γερμανικό τρόπο ζωής και δεν είχε προβλήματα με κανέναν.Ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης ήταν το έβδομο από τα συνολικά δέκα θύματα της νεοναζιστικής οργάνωσης Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα. Από την επομένη της δολοφονίας του Θεόδωρου Βουλγαρίδη άρχισε η Οδύσσεια για την οικογένειά του. Σειρά ανακρίσεων, έρευνες για ενδεχόμενη σχέση του θύματος με το οργανωμένο έγκλημα ή την τουρκική μαφία. Οι υποψίες εστιάστηκαν ακόμα και στη σύζυγό του, στο οργανωμένο έγκλημα μέχρι και στις πιθανές σχέσεις με το κουρδικό PKK (!) και πάντως στο απυρόβλητο παρέμεναν οι νεοναζιστικές οργανώσεις, μολονότι είχαν δολοφονηθεί έως τότε στη Γερμανία άλλοι έξι Τούρκοι μετανάστες. Ούτε όταν μετά τον Βουλγαρίδη δολοφονηθούν άλλοι δύο Τούρκοι μετανάστες και μία Γερμανίδα αστυνομικός, οι Αρχές έστρεψαν την προσοχή τους στους νεοναζί.


Θα χρειαστεί να αυτοκτονήσουν δύο μέλη του ναζιστικού κόμματος NSU και να βρεθεί στη γιάφκα τους ένα πιστόλι, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε έξι φόνους μεταναστών, ανάμεσά τους και του Βουλγαρίδη, για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Εκτός από το πιστόλι βρέθηκε και μία βιντεοταινία, στην οποία οι αυτόχειρες νεοναζί λοιδορούσαν ανάμεσα σε άλλους και τον Βουλγαρίδη, ενώ η ομολογία της Μπεάτε Τσέπε συμπλήρωνε το «τρίο του θανάτου», όπως το αποκάλεσε ο γερμανικός Τύπος.

https://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου