Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ραδιοφωνική εκπομπή για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο ΓιοχάνεσμπουργκΤην Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 με 12:00 μπορείτε να συντονιστείτε στο ελληνικό ραδιόφωνο "Νέα Πανελλήνια Φωνή", το οποίο εκπέμπει και διαδικτυακά από το Γιοχάνεσμπουργκ και να παρακολουθήσετε την αφιερωματική εκδήλωση στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Θα μιλήσουν η Δρ Μαριλένα Γρίβα, Πολιτιστική Σύμβουλος Πρεσβείας και ο Δρ Γεώργιος Βλάχος, Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Θα αναφερθούν στην αξία και στην προσφορά της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Επίσης θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του Εθνικού μας ποιητή, του Διονυσίου Σολωμού, δεδομένου ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας καθιερώθηκε να τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου που είναι ημέρα μνήμης του. Θα παρουσιάσουν χαρακτηριστικά της ποίησής του, τις θέσεις του για τη νεοελληνική γλώσσα και την ιδέα της Ελευθερίας στο έργο του μέσα από τον "Ύμνο εις την Ελευθερίαν" και τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους".
Υπεύθυνος εκπομπής είναι ο εκπαιδευτικός, κ. Δημήτρης Κομλίκης.
Για να συνδεθείτε με το ραδιόφωνο ζωντανά κάντε κλικ εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου