Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Βρετανίδα περιγράφει πώς τυφλώθηκε από βότκα σε μπαρ της ΖακύνθουΤην αδιανόητα φρικτή περιπέτεια που έζησε στη χώρα μας και η οποία της άλλαξε δραματικά τη ζωή περιέγραψε μια νεαρή Βρετανίδα μιλώντας στο δίκτυο BBC.


Όπως πολλοί συμπατριώτες της συνηθίζουν, η Χάνα Πάουελ επέλεξε το 2016 τη Ζάκυνθο για τις καλοκαιρινές διακοπές με την παρέα της. Κι όπως επίσης συμβαίνει με τους Βρετανούς και τις Βρετανίδες, η διασκέδασή της χαρακτηριζόταν από συνεχείς βραδινές εξόδους και άφθονο αλκοόλ.

Την επομένη μιας από αυτές τις εξόδους η Πάουελ ξύπνησε στο νοσοκομείο. Είχε μεθύσει πολύ και κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Είπα στις φίλες μου να ανοίξουμε τις κουρτίνες αλλά μου απάντησαν ότι ήταν ήδη ανοιχτές, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα και έτσι σηκώθηκα για να ανάψω το φως.

Τότε είναι που πανικοβλήθηκα γιατί συνειδητοποίησα ότι το φως ήταν αναμμένο και δεν μπορούσα να δω τίποτα.


Δεν ήξερα γιατί δεν μπορούσα να δω, σκέφτηκα ότι υπήρχε κάτι γύρω από τα μάτια μου, το κεφάλι μου. Θυμάμαι ότι μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι ερχόταν να με βρει. Επίσης, κάθε φορά που κοβόταν η γραμμή έκρυβα το τηλέφωνο στη μασχάλη μου γιατί νόμιζα ότι θα μου το πάρουν».

Όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς, η Χάνα είχε πιει βότκα αναμεμειγμένη με θανατηφόρα μεθανόλη. Ο συνδυασμός αυτός προκάλεσε διακοπή λειτουργίας των νεφρών της και τύφλωση.

Η 23χρονη επέστρεψε σπίτι μερικές εβδομάδες αργότερα και έπρεπε να προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς την όρασή της, αλλά και με τους νεφρούς εκτός λειτουργίας. Επί 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις και εν συνεχεία της μεταμοσχεύθηκε ο νεφρός της μητέρας της.

«Ξυπνούσα και ξεχνούσα ότι είχα χάσει το φως μου. Θα πήγαινα να ετοιμαστώ και συνειδητοποιούσα ότι δεν μπορώ να βρω τα καλλυντικά μου. Είναι κάποια μικρά πράγματα όπως το να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι που δεν μπορώ να κάνω. Σκοντάφτω ακόμα και στα σκαλιά» περιγράφει και εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μικρή βελτίωση και αντί να τα βλέπει όλα μαύρα, τα βλέπει θολά.


Κλείνοντας δηλώνει με εμφανές παράπονο: «Κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη, όχι ότι το περίμενα, αλλά νομίζω πως θα έπρεπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου