Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Φεστιβάλ Ούζου σήμερα στην ΜελβούρνηΗ Παλλεσβιακή Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο Φεστιβάλ Ούζου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Ο Γιάννης Καρανικόλας, πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του παροικιακού οργανισμού για σχεδόν δυο δεκαετίες, μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα και αναφερόμενος στον ιστορικό οργανισμό, είπε ότι η σημερινή μορφή της Ένωσης προέκυψε από συγχώνευση δυο συλλόγων, του "Πιττακού" και του "Αρίωνα".

Το 1984 είχε προχωρήσει στην αγορά του κτιρίου και του αγροκτήματος στο προάστιο Bayswater της Μελβούρνης, όπου και θα πραγματοποιηθεί και το Φεστιβάλ Ούζου.

"Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Μελβούρνης με πολλά μέλη και απολαμβάνει την στήριξη του απλού κόσμου και διαφόρων επιχειρήσεων", λέει.

Μιλώντας για το φεστιβάλ, είπε ότι ξεκίνησε με μια δοκιμή που κάνανε ορισμένη παλιά μέλη του συμβουλίου και σιγά σιγά καθιερώθηκε και έγινε θεσμός. "Υπολογίζεται ότι ως και 2500 επισκέπτες επισκέπτονται το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια", λέει ο κ. Καρανικόλας.

"Το ούζο για μας είναι το εθνικό μας ποτό. Δεν υπάρχει Μυτιληνιός που να μην μιλά για το ούζο. Μόνο στο νησί της Λέσβου υπάρχουν ως και πενήντα εταιρίες παραγωγής ούζου και νομίζω ότι το μυτιληνιό ούζο είναι το καλύτερο της Ελλάδας", λέει ο πρόεδρος της Ένωσης.

Αναφερόμενος στο όραμά του για την Παλλεσβιακή, ξεκινά από την προσπάθεια να αγκαλιάσει η νεολαία την οργάνωση. Είναι λίγο δύσκολο αλλά προσπαθούμε, όπως κάνουν και όλοι οι παροικιακοί συλλόγοι στην Μελβούρνη. Αν δεν υπάρξει συμμετοχή της νεολαίας, δεν θα υπάρξει και μέλλον και για τους υπόλοιπους συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου