Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛΜόντρεαλ 4 Φεβρουαρίου 2019
Κύριε Πρόδρε της ΕΚΜΜ,
Θαρσι λεγων το αληθές ου σφάλλεις ποτέ (Σοφοκλής 496-406π.χ.)
Κ.Πρόεδρε,

Εξεπλάγην, καθώς και σήμερα 4 Φεβρουαρίου με ενημέρωσαν ότι μέλη της ΕΚΜΜ εξακολουθούν να δέχονται τηλεφωνήματα «από ανθρώπους της Κοινότητας» και ανακρίνονται για το εάν έχουν υπογράψει το αίτημα που βάσει των Εσωτερικών Κανονισμών (Άρθρο 6.5) ζητούν σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέματα:

Α) Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής

Β) Αναφορά προέδρου και

Γ) Άλλα θέματα

Το αίτημα των 106 μελών είναι αυτονόητο και θα έπρεπε να γινόταν δεκτό ακόμα και αν είχε υπογραφεί μόνο από 1 (ένα άτομο). Γι αυτό ανησυχώ από την εμμονή σας, να δώσετε εντολή, έτσι ώστε μέρος του προσωπικού της Κοινότητας να αναλάβει καθήκοντα ανακριτή και μάλιστα ανακριτή που θυμίζει ολοκληρωτικό καθεστώς, αφού:

1. Η «ανάκριση» γίνεται από τηλεφώνου, και κανείς δεν ξέρει ποίος πραγματικά είναι ο «ανακριτής» και ποίος ο ανακρινόμενος,»

2. Ο «ανακριτής» αν και άγνωστος καλύπτεται από το «άνθρωπος της Κοινότητας»,

3. Το όνομα του ανακρινόμενου μέλους, μόνο με απόφαση δικαστού μπορεί να γίνει δημόσια γνωστό λόγω των νόμων περί προσωπικών δεδομένων,

4. Η κατάθεση αφού δεν είναι γραπτή και ενυπόγραφη, κάλλιστα τα όσα ισχυρίζεται ο ανώνυμος «ανακριτής» ότι είπε ο ανακριθείς, μπορούν να διαστρεβλωθούν, ή να πλαστογραφηθούν… κατά το δοκούν,

Αυτά και πολλά άλλα δείχνουν ότι καθώς πλησιάζει ο καιρός για τις εκλογές θα επακολουθήσει σφοδρότερη προσωπική επίθεση λασπολογίας και συκοφαντίας από μέρους σας, και ως εκ τούτου θα ωχριούν η περί «πλαστογραφίας», «παραπλάνησης» και «ανέντιμης τακτικής», βαρύτατες κατηγορίες για τις οποίες η Διοίκηση, δηλαδή εσείς προσωπικά κ. Παγώνη, με κατηγορήσατε μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Κοινότητας.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ αφήστε τα μέλη του οργανισμού ήσυχα. Δεν σας φταίνε σε τίποτα.

Όμως επιφυλασσόμενος να δώσω στην δημοσιότητα το περιεχόμενο και αυτής μου της επιστολής, γιατί πρέπει να μάθουν τα μέλη της ΕΚΜΜ αλλά και η υπόλοιπη Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ την αλήθεια για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη σας προσπάθεια αποπροσανατολισμού, που μόνο τα όσα περί διαφάνειας στα της ΕΚΜΜ δεν ωφελούν.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση στα Ελληνικά που δημοσιεύτηκε στο ένθετο της ΕΚΜΜ την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2019 και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εκτελεστικόυ Αντιπροέδρου κ. Α. Κριλή στο CFMB την περασμένη εβδομάδα (2 Φεβρουαρίου), την έγραψε το τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων οπού αναφέρεται και ότι:

«…εξετάζοντας σε βάθος το αίτημα, διαπιστώσαμε ότι αρκετές πλαστογραφημένες υπογραφές, πολλά μέλη παραπλανήθηκαν και είναι θλιβερή και πολλή σοβαρή η ενέργεια αυτή και θα συσταθεί επιτροπή για να βρει τις πλαστογραφίες τις ψευδής δηλώσεις και θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι υπέυθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η ΕΚΜΜ καλεί την παροικία να αποδοκιμάσει την ανέντιμη και πρωτόγνωρη τακτική.»

Κ. Παγώνη, αυτή η συνεχής σας τακτική της «λάσπης, των κατηγοριών και της συκοφαντίας» χωρίς να είσθε σε θέση να τεκμηριώσετε με στοιχεία, καθώς και όλα αυτά που γράφετε εναντίον μου, και επαναλαμβάνουν τα φερέφωνά σας, πρέπει να σταματήσουν αμέσως για να μην υποχρεωθώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη.

Αντιλαμβάνομαι τον αντικειμενικό σας σκοπό, ο οποίος είναι να αρχίσετε να ενοχοποιήτε τους ανθρώπους που ασκούν κριτική στην αποτυχημένη διοίκησή σας με απώτερο σκοπό την απομάκρυνσή τους από την ΕΚΜΜ. Την τακτική αυτή, φαίνεται καθαρά ότι την κληρονομήσατε από τον κοινοτικό σας μέντορα, Ανδριανό Μαρή.

Κ. Παγώνη, σας προειδοποιώ ότι εάν συνεχίσετε να μην μου προσκομίζετε τα στοιχεία των εναντίον μου κατηγοριών για πλαστογραφία και απάτη, τα οποία είμαι βέβαιος οτι δεν τα έχετε, αλλά και εάν με πάρει ένα ακόμη μέλος από εκείνα που έχουν υπογράψει την αίτηση ενώπιον μου και διαπιστωθεί έτσι ότι συνεχίζεται η εξευτελιστική αυτή ανάκριση που κάνετε, μας αφήνετε χωρίς άλλη επιλογή από του να προσφύγουμε στο δικαστήριο και να ζητήσουμε «προσωρινά μέτρα ασφαλείας», έτσι ώστε να σας επιβάλλει απαγόρευση τέτοιων ενεργειών. Φυσικά θα γνωρίζετε ότι όλα τα έξοδα τα οποία θα υποστούμε και θα υποστεί και η ΕΚΜΜ από τις ενέργειες σας αυτές θα επιβαρύνουν το πενειχρό ταμείο της ΕΚΜΜ αλλά και εσάς προσωπικά.

Κ Πρόεδρε, βάση των Εσωτερικών Κανονισμών της ΕΚΜΜ που σίγουρα γνωρίζετε και πρέπει να είσθε ο θεματοφύλακας τους, ξέρετε ότι επιβάλλεται η συγκρότηση Εξελεγκτικής Επιτροπής αφού η καλή λειτουργία της συμβάλλει κατά πολύ σε αυτό που λέμε Διαφάνεια, από την οποία πάσχει η Κοινότητά μας κατα την διάρκεια της θητείας σας.

Ξέρουμε ότι επί πολλά χρόνια λειτουργούσαν, ή σωστότερα υπολειτουργούσαν ή ήταν υποκειμενικές. Συχνά χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία κάλυψης «συννεφιασμένων» Απολογισμών και Προϋπολογισμών και κυρίως έργων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, ή και δανειοδοτήσεων τύπου OLTON.

Tα τελευταία όμως χρόνια και ειδικά στην δική σας διοίκηση ως μέλη της ΕΚΜΜ ζούμε προτώγνωρες καταστάσεις όπως π.χ.

1) Σε Γ.Σ. του 2017 ψηφίσατε το ποσό του 1.000.000 δολλ για επισκευή της ορορφής του κοινοτικού μας κέντρου. Τον Φεβρουάριο του 2018, τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γ.Σ. τους είχατε βάλει σε ειδικό πατάρι, διότι έσταζε η οροφή.

2) Στην ίδια Γ.Σ. του 2017 είχαν ψηφιστεί 495.000 δολλ για την επισκευή της πεζογέφυρας του Αγίου Γεωργίου. Από ότι ακούσαμε από τον κ. Κυριάκο Πολυμενάκο, τον τελευταίο εκ των παραιτηθέντων της τελευταίας Ε.Ε., βρέθηκαν αποδείξεις για $745.000. Και τα έργα αυτά απέχουν πολύ από του να ολοκληρωθούν!

3) Βλέπουμε ότι τελευταία από ανησυχούντα μέλη, γίνεται μια προσπάθεια επάνδρωσης της Ε.Ε. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η κατάθεση των 106 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν και με δική μας πρωτοβουλία. Εσείς αντί να χαρείτε γι’ αυτό, κάνετε ό,τι μπορείτε, όχι απλά να την βραχυκυκλώσετε όπως φαίνεται ότι έχετε σκοπό να κάνετε, αλλά κατά ωμή παράβαση των Ε.Κ. να αποτρέψετε ακόμα και την σύστασή της.

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την απόγνωση σας, αντιλαμβάνομαι ότι γνωρίζετε ότι «οι ιστορικοί του μέλλοντος» θα σας καταγράψουν σαν έναν πολύ αποτυχημένο Πρόεδρο, και αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχετε πλέον αντιληφθεί το «Άδοξο» τέλος σας στην ΕΚΜΜ.

Κυρίως όμως αν και αντιλαμβάνομαι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλετε να «σκεπάσετε» ενδεχόμενες και πιθανές ατασθαλίες και παρανομίες που μάλλον επί ημερών σας, έχουν εν γνώση σας, ή εν αγνοία σας σημειωθεί (π.χ. πεζογέφυρα Αγίου Γεωργίου, ανοικοδόμηση της Εκκλησίας της Κοίμησης, αύξηση του τραπεζικού χρέους, σκοτεινά πανηγύρια…. κ.λ.π.)

Δεδομένου ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και για το καλό της Κοινότητας μια αντικειμενική Εξελεγκτική Επιτροπή μπορεί να αποφανθεί για το αν όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Όμως όσο παρεμβάλετε εμπόδια στην σύσταση της Ε.Ε. φαίνεται ότι εσείς προσωπικά, αλλά και όσοι διαχειριστήκατε τα οικονομικά της Κοινότητας κατά την τελευταία τριετία κυρίως, ανησυχείτε από έναν έλεγχο, έναν έλεγχο που παρά τα εμπόδια που φαίνεται ότι παρεμβάλετε, σίγουρα θα γίνει σε βάθος και σε πλάτος, ούτως ώστε να αποδωθούν και οι πρέπουσες ευθύνες σε όλους όσους έφεραν την ΕΚΜΜ στο χάλι που είναι σήμερα.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι, ό,τι και να κάνετε, όλοι εμείς που έχουμε υπογράψει την αίτηση, αλλά και πολλά ανησυχούντα μέλη της ΕΚΜΜ, θα εμμένουμε στο δίκαιο αίτημά μας. Γι’ αυτό, έστω και καθυστερημένα για το καλό και την εύρυθμη λειτουργία της Κοινότητας περιμένουμε να το αποδεχτείτε και να μην συνεχίζετε να «ρίχνετε τρικλοποδίες». Οι οιανδήποτε δικαιολογίες δεν κάνουν τίποτε άλλο παρα να κοινούν αμφιβολίες για εσάς και την διοίκησή σας.

Τελειώνοντας σας υπενθυμίζω ότι «ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ» και ούτε η λάσπη, ούτε η συκοφαντία έχουν θέση στην Κοινότητά μας.
Μετ’ επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου
_______________________________

Ηλίας Σταφυλάκης

Μέλος ΕΚΜΜΠρώην Μέλος Δ.Σ της ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου