Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: Δρομέας δέχθηκε επίθεση από κούγκαρ και το έπνιξεΈνας δρομέας στο βόρειο Κολοράντο δέχθηκε επίθεση από κούγκαρ. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν νεκρός. Εκείνος, όμως, κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει αλλά και να πνίξει το αιλουορειδές, με τα χέρια του.

Το σπάνιο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Φορτ Κόλινς. Το κούγκαρ, σύμφωνα με τη μαρτυρία του δρομέα του επιτέθηκε από πίσω καθώς, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η κίνηση του άνδρα προκάλεσε την ενεργοποίηση των ενστίκτων του ζώου.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με την Tribune που εξέτασαν το νεκρό ζώο διαπίστωσαν ότι ο ισχυρισμός του δρομέα ήταν αληθής. Μετά την επίθεση και την αντίδρασή του ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, κατάφερε να φτάσει σε κοντινό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε υποστεί αμυχές στο πρόσωπο, τραύματα στον καρπό του, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη του.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, πάντως, θεωρούνται σπάνιες. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 3 έχουν χάσει τη ζωή τους από παρόμοιες επιθέσεις στο Κολοράντο από το 1990 μέχρι σήμερα.Ειδικοί εξηγούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια επίθεση είναι να κάνει πολύ θόρυβο, να κοιτάει συνέχεια το ζώο, να υποχωρεί σιγά-σιγά και να μην το βάλει στα πόδια ενώ αν δεχθεί κανείς επίθεση θα πρέπει να αντιδράσει.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου