Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Κύκλωμα με έδρα την Ελλάδα κατασκεύαζε πλαστά δολάριαMε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κύκλωμα παραχαρακτών διακινούσαν από το περασμένο καλοκαίρι πλαστά δολάρια σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ σχεδίαζαν να πλημμυρίσουν με αυτά τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ και την Κύπρο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας στο Κιλκίς! Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά Έλληνες ηλικίας 40 ως 64 χρόνων και να ταυτοποιήσουν τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή, την προμήθεια και την κυκλοφορία πλαστών δολαρίων, έχοντας μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης μια αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, βρέθηκαν έξι επαγγελματικού τύπου εκτυπωτικά μηχανήματα για την κατασκευή των πλαστών χαρτονομισμάτων, μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα, ενώ κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας άνω των 50.000 δολαρίων!

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν εκατοντάδες πλαστά δολάρια ΗΠΑ συνολικής ονομαστικής αξίας 150.000 δολαρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, τμήματα μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η επιλογή της παραχάραξης δολαρίων και όχι ευρώ, έγινε επειδή το αμερικανικό χαρτονόμισμα δεν έχει τόσες δικλείδες ασφαλείας όσο το ευρωπαϊκό.

Ακόμη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε μαρμάρινη επιγραφή Ρωμαϊκών χρόνων, η οποία εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους.
Makedonia-plasta5
Makedonia-plasta2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου