Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Φώτης Τσιούκλας, ταλαντούχος δημιουργός εφαρμογών για κινητές συσκευέςΕνα ελληνόπουλο της Αυστραλίας, ο Φώτης Τσιούκλας, ταλαντούχος δημιουργός εφαρμογών για κινητές συσκευές, παρουσίασε την εφαρμογή Μetropolis που έφτιαξε ο ίδιος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.'Εμαθε ελληνικά μιλώντας με τον παππού του αλλά και μελέτησε την γλώσσα για 12 χρόνια στα απογευματινά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.
 
Young Enterpreneur, Fotis Tsiouklas at the Greek Centre
Young Enterpreneur, Fotis Tsiouklas at the Greek Centre


Ο Φώτης δημιουργεί εφαρμογές για ηλεκτρονικές συσκευές τα τελευταία 3 χρόνια. Τέλειωσε πέρυσι το λύκειο και έγινε δεκτός στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου Monash.


H εφαρμογή Metropolis, απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και τους δίνει την δυνατότητα να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν την ελληνική γλώσσα μέσα απο ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Αποτελεί εκπλήρωση ενός ονείρου για τον Φώτη η εφαρμογή Metropolis που βλέπει τα ελληνικά να εκλείπουν. "Αν δεν δημιουργήσω εγώ αυτή την εφαρμογή, δεν θα το κάνει κανείς' μας είπε μιλώντας στο SBS Greek για τους λόγους που τον οδήγησαν να φτιάξει την Metropolis και να την διαθέσει δωρεάν.
Πηγή: sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου