Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

75 χρόνια μετά και η Γερμανία πληρώνει κρυφά συνεργάτες των ΝαζίΜπορεί να έχουν περάσει 75 χρόνια όμως η Γερμανία πληρώνει ακόμα συνεργάτες των Ναζί αφού πρώην μέλη των SS ακολουθούν να λαμβάνουν κρυφές πληρωμές. Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο του Βελγίου και προκαλεί αίσθηση.Οι Αρχές των δύο χωρών δεν γνωρίζουν την ταυτότητα όσων συνταξιούχων πια συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ονόματά τους είναι γνωστά μόνο στους Γερμανούς πρέσβεις σε κάθε χώρα, που σημαίνει ότι οι πληρωμές είναι αφορολόγητες!

Ο αριθμός των Βρετανών που λαμβάνουν αυτή την αμοιβή είναι άγνωστος ενώ οι Βέλγοι είναι περί τους 30, σύμφωνα με το έγγραφο.

Πρόκειται για πολίτες που υποσχέθηκαν πίστη και υπακοή στον Χίτλερ μετά την κατάληψη του Βελγίου από τη Γερμανία και υπηρέτησαν στα SS και πολλοί από αυτούς τελικά κρίθηκαν ένοχοι για συνεργασία με τους ναζι από τα βελγικά δικαστήρια.

Ομάδα γαλλόφωνων πολιτικών στο Βέλγιο υπέβαλε πρόταση στο κοινοβούλιο με το οποίο ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ομολόγους του στο Βερολίνο.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα έπειτα από ψηφοφορία.

«Το ίδιο συμβαίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώην μέλη των SS λαμβάνουν επίσης συντάξεις απευθείας από τη Γερμανία, χωρίς οι πληρωμές είτε να κοινοποιούνται είτε να φορολογούνται από τις βρετανικές Αρχές», γράφουν οι Ολιβιέ Μεϊνγκέιν, Στέφαν Κρούσνιερ, Βερονίκ Καπράς και Ντάνιελ Σεσενέλ στην πρόταση που κατέθεσαν στο βελγικό κοινοβούλιο.

Τα ποσά κυμαίνονται από 435 έως 1.275 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το RTBF, που επισημαίνει ότι η Γερμανία πληρώνει 50 ευρώ το μήνα σε όσους απελάθηκαν ή υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Οι Βέλγοι βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση να «αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη – φορολογική και κοινωνική – σύμφωνα με τις ιστορικές και ηθικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ιδρυτές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας και της Γερμανίας».iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου