Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

60.000 ευρώ για τα «μαγικά» ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ !Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 60.000 ευρώ!

Υστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να... μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.
Πλήθος σχετικών δημοπρασιών αναρτώνται καθημερινά στο ebay / Φωτογραφία: ebay.co.uk
Κάποιοι πωλητές ζητούν λίγα ευρώ, άλλοι... χιλιάδες για κάθε νόμισμα / Φωτογραφία: ebay.co.uk
Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002. 
Η τρέχουσα δημοπρασία με το ιλιγγιώδες ποσό των 62.400 ευρώ (55.000 λίρες Αγγλίας) / Φωτογραφία: ebay.co.ukΤα χαρακτηριστικά των «χρυσών» κερμάτων του 2002
Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S». 
Το «S» μέσα στο αστέρι του περιγράμματος / Φωτογραφία: ebay.co.uk
Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. 
Αυτό απεικονίζουν τα «μαγικά» νομίσματα / Φωτογραφία: ebay.co.uk
Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς σε κάποια λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα ενώ οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι. 
Ετσι παρουσιάζουν οι πωλητές τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων νομισμάτων / Φωτογραφία: ebay.co.uk
Πως ξεκίνησε η... φρενίτιδα
Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ. 
Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!
Ενα μικρό τμήμα των δημοπρασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη / Φωτογραφία: ebay.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου