Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Κορίτσι 6 ετών φροντίζει μόνο του τον παράλυτο μπαμπά τουΈνα 6χρονο κοριτσάκι από την Κίνα δείχνει καθημερινά το μεγαλείο της ψυχής του. Η μικρή Jia Jia φροντίζει ολομόναχη τον παράλυτο πατέρα της, μιας και η μητέρα της τους εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά!

Είναι γνωστό πως οι δύσκολες καταστάσεις είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς στη ζωή. Και αυτό το 6χρονο παιδί από την Κίνα έχει δείξει τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης, αφότου ένα τροχαίο ατύχημα άλλαξε τη μοίρα της οικογένειάς του για πάντα.

Ο πατέρας της μικρής Jia Jia έμεινε παράλυτος μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε πριν από δύο χρόνια, ενώ η μητέρα της τους εγκατέλειψε λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

Αντιμέτωπη με αυτήν την δύσκολη κατάσταση, η 6χρονη άρχισε να φροντίζει τον ανήμπορο πατέρα της στο σπίτι τους, παρά το γεγονός ότι ήταν τότε μόλις 4 ετών.

Πώς έμεινε παράλυτος ο πατέρας της

Ο πατέρας της Jia Jia, ο 40χρονος Tian Haicheng, έμεινε παράλυτος τον Μάρτιο του 2016, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που με το αυτοκίνητό του…

Η αναπάντεχη εγκατάλειψη από την σύζυγό του

Δυόμισι μήνες αργότερα, η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ξαφνικά, παίρνοντας μάλιστα μαζί της τον μεγαλύτερο γιο της!

«Μου είπε μια ημέρα ότι θα μείνει στο σπίτι της μητέρας της για λίγο καιρό, αλλά τελικά δεν επέστρεψε ποτέ και πήρε και τον γιο μας μαζί της», είπε ο 40χρονος Tian σε συνέντευξή του.

Η καθημερινότητά της

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η Jia Jia σηκώνεται κάθε πρωί στις 6 για να κάνει μασάζ στον πατέρα της για μισή ώρα.

Έπειτα του βουρτσίζει τα δόντια και του πλένει το πρόσωπο, πριν πάει στο σχολείο.

Αφού επιστρέψει στο σπίτι, φτιάχνει φαγητό για τον πατέρα της και τον βοηθά να κινηθεί γύρω από το σπίτι – χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο ανυψωτήρα.

Ο αυτοσχέδιος ανυψωτήρας που κατασκευάστηκε από τον παππού της

Όταν είναι στο σχολείο, οι ηλικιωμένοι παππούδες της είναι εκείνοι που φροντίζουν τον πατέρα της.

Μάλιστα ο παππούς της έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο ανυψωτήρα χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που είχε αγοράσει από ένα τοπικό κατάστημα και η Jia Jia πρέπει να χρησιμοποιεί όλες της τις δυνάμεις κάθε φορά για να βοηθήσει τον πατέρα της να μετακινηθεί από το κρεβάτι στην αναπηρική καρέκλα.

«Το πιο δύσκολο έργο της κόρης μου είναι να με μετακινήσει γύρω από το σπίτι και να με βοηθήσει να γυρίσω στο κρεβάτι επειδή είμαι πολύ πιο βαρύς από εκείνη.», ανέφερε ο πατέρας της.

Η δυσκολία στο… ξύρισμα

Πέραν όλων αυτών, βοηθά τον πατέρα της να ξυρίσει τα γένια του.

«Στην αρχή, δεν ήξερα πώς να τον ξυρίσω και έκοψα το πρόσωπο του μπαμπά μου και έτρεχε αίματα. Αλλά ο μπαμπάς είπε ότι δεν πονούσε. Τώρα, είμαι πολύ καλή στο να ξυρίζω τα γένια του. Η γιαγιά μου λέει ότι τον ξυρίζω πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η 6χρονη.

Της λείπει η μητέρα της;

Όταν ρωτήθηκε αν της έλειπε η μητέρα της, η Jia Jia είπε: «Όχι, επειδή δεν φροντίζει τον μπαμπά. Αλλά μου λείπει πολύ ο αδελφός μου!»

Οι ακόλουθοί της στα social media

Η Jia Jia χρησιμοποιεί ένα λογαριασμό στα Κινεζικά social media, στον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες της με τον πατέρα της, και έχει μαζέψει περίπου 500.000 ακόλουθους.


Οι χρήστες που την παρακολουθούν έχουν εντυπωσιαστεί από την ισχυρή θέληση, την αφοσίωση και το θάρρος της μικρής, πολλοί εκ των οποίων την αποκαλούν «μικρό άγγελο».

Κλείνοντας

Η Jia Jia μας δείχνει πως η δύναμη που έχουμε μέσα μας δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι το σώμα μας. Έχει να κάνει με το πόσο μεγάλη είναι η ψυχή μας.

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου