Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Κύπρος: "Πατέρας" βίασε βρέφος 5 μηνών !Συγκλονισμός επικρατεί ανάμεσα στους γιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το 5μηνο βρέφος το οποίο υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.


Σε δηλώσεις του στο SigmaLive αλλά και στο ΣΙΓΜΑ ο Βοηθός Δ/ντης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό. Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην κλινική, για «κοινωνικούς λόγους» όπως σημείωσε ο γιατρός Ευθύμιος Τσιβιτανίδης.

Ο γιατρός σε δηλώσεις του στο SigmaLive είπε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ του τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τέτοια μικρή ηλικία. Το κοριτσάκι εξετάστηκε όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του SigmaLive τόσο από γυναικολόγο όσο και από παιδοχειρούργο αλλά και ιατροδικαστή, οι οποίοι από κοινού επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Αντίδραση εξάλλου για το περιστατικό υπήρξε και από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Φωνή.

Ο γιατρός, διευκρίνισε στο SigmaLive ότι οι γιατροί, λόγω της καταγωγής του παιδιού (Σομαλοί) διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο αποκλείστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για βιασμό.

Υπό κράτηση εξάλλου βρίσκεται ο πατέρας του 5μηνου βρέφους, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές και οδηγήθηκε άμεσα ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου