Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Ο 19χρονος Ισπανός που έφτιαξε το προσθετικό χέρι του από τουβλάκια LegoΟ 19χρονος σήμερα Νταβίντ Αγκιλάρ γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση, που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει πήχυ στο δεξί του χέρι. Τον υποκατέστησε όμως χρησιμοποιώντας ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα τουβλάκια Lego, με τα οποία έφτιαξε το προσθετικό του χέρι.

Φοιτητής βιολογικής μηχανικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας στην Ισπανία , ο Νταβίντ χρησιμοποιεί ήδη το τέταρτο μοντέλο του πολύχρωμου προσθετικού μέλους και το όνειρό του είναι να σχεδιάσει οικονομικά ρομποτικά μέλη γι’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη.


Το πρώτο μοντέλο το κατασκεύασε σε ηλικία εννέα ετών και δεν σταμάτησε να εξελίσσει την κατασκευή του, προσθέτοντας κάθε φορά και νέες δυνατότητες κίνησης.

«Ως παιδί ήμουν πολύ νευρικός μπροστά σε άλλους, επειδή ήμουν διαφορετικός, όμως αυτό δεν με έκανε να πάψω να πιστεύω στα όνειρά μου» δήλωσε ο Αγκιλάρ στο Reuters. «Ήθελα να δω τον εαυτό μου στον καθρέφτη σαν τους άλλους ανθρώπους, με δύο χέρια» προσθέτει, αν και χρησιμοποιεί το τεχνητό μέλος μόνο όταν θέλει, αφού είναι αυτάρκης και χωρίς αυτό.

Όλες οι εκδοχές της κατασκευής του εκτίθενται στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Τα τελευταία μοντέλα φέρουν το σήμα MK ακολουθούμενο από τον αριθμό – φόρος τιμής στον υπερήρωα των κόμικς Iron Man και στη θωρακισμένη στολή του, την MK, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο Αγκιλάρ, ο οποίος χρησιμοποιεί τουβλάκια Lego που του παρέχει ένας φίλος, παρουσίασε με υπερηφάνεια ένα κόκκινο και κίτρινο πλήρως λειτουργικό ρομποτικό βραχίονα όταν ήταν 18 ετών.

Πηγή: NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου