Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με την Λίτσα ΠισκεράΜήγαρις έχω άλλο στον νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα» Διονύσιος Σολωμός.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με την Λίτσα Πισκερά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας που εορτάζεται από τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, την 9η Φεβρουαρίου (ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού)
παρουσιάζει το Λεύκωμα που δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα της IBBY (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) με παραμύθια που έγραψαν ελληνόπουλα του εξωτερικού με θέμα «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού».

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι η κυρία Βασιλική Νίκα, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της IBBY, η κυρία Ελένη Αγγέλη, καθηγήτρια φιλολογίας στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή καθώς και η εικαστικός κυρία Αθανασία Γιαξίδου.

Οι ιστορίες παιδιών ελληνικής καταγωγής απ’ όλο τον κόσμο εμπνευσμένες από την ελληνική γλώσσα, η ανταπόκριση των ελληνικών σχολείων - από διάφορες γωνιές της γης - στον διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού, το ζήτημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό καθώς και ο ρόλος των παραμυθιών στη ζωή των παιδιών, ειδικά των ελληνόπουλων του εξωτερικού, είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην εκπομπή.

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λίτσα Πισκερά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μιχάλης Γελασάκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ VIDEO: Tάσος Δενεσίδης
Ημέρα και ώρα μετάδοσης:
Κάθε Κυριακή στις 17.00 από τον Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM 104.6
και μέσω webradio: http://www.themaradio.gr/
Email: enaskosmosellada@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/EnasKosmosEllada
You Tube channel: https://www.youtube.com/channel/UCl6Y1X41rBzhIta3Nm8E1rA
Ακόμη, η εκπομπή αναμεταδίδεται από το «Hephaestus Radio», το πρώτο ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Βιέννης, κάθε Τρίτη 19.00 με 20.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης: http://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου