Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης προσέφυγε κατά της VolkswagenΤο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης εγκαλεί την αυτοκινητοβιομηχανία VolksWagen, ζητώντας της αποζημίωση, για την αγορά οχημάτων της με κινητήρες Ντίζελ, τα οποία τώρα αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις σε πόλεις όπως η Στουτγάρδη, τονίζει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η αξία των Ντιζελοκίνητων οχημάτων έπεσε κατακόρυφα έπειτα από τη δικαστική νίκη Γερμανικών οικολογικών ομάδων το περασμένο έτος, βάσει της οποίας αναγκάζονται οι πόλεις της χώρας να απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες Ντίζελ παλαιώτερης τεχνολογίας προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων στα επίπεδα των κανονισμών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη FAZ, οι αρχές του κρατιδίου κατέθεσαν αγωγή σε δικαστήριο της Στουτγάρδης στα τέλη του παρελθόντος έτους, αξιώνοντας αποζημίωση «λίγων δεκάδων εκατομμυρίων».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει πως τα χρήματα των φορολογουμένων ξοδεύθηκαν για την αγορά, ή ενοικίαση (leasing) οχημάτων με κινητήρες Ντίζελ για την αστυνομία, αλλά δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το κρατίδιο έχει χάσει χρήματα από αυτήν την συναλλαγή.

Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση και αρκέσθηκε να δηλώσει στο πρακτορείο Reuters πως η VW ακόμη δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της αγωγής, αλλά ούτε και κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλησε να σχολιάσει.

Το 2015 οι αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει πως τα οχήματα της εταιρείας εξέπεμπαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες βλαβερών ρύπων, απ’ όσο διατεινόταν η εταιρεία.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου