Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Χιονοστιβάδα "χτύπησε" εστιατόριο ξενοδοχείου στην ΕλβετίαΕπιχείρηση αναζήτησης τυχόν επιζώντων από μια χιονοστιβάδα που χτύπησε εστιατόριο ξενοδοχείου ενώ οι επισκέπτες γευμάτιζαν, έχουν αρχίσει τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης στην Ελβετία.


Ένας μεγάλος όγκος χιονιού χτύπησε το ξενοδοχείο Santis στο Schwägalp στο καντόνι του Appenzell Ausserrhoden χθες, θάβοντας 25 αυτοκίνητα στο πέρασμά του και τραυματίζοντας 3 άτομα.
Ένας μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα St Galler Tagblatt ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο γύρω στις 3 το μεσημέρι και πήγαν στο εστιατόριο για να πιουν μια μπίρα και να διαβάσουν τις εφημερίδες.

Το ζευγάρι κάθισε δίπλα στο παράθυρο και στη συνέχεια είδε το χιόνι να στροβιλίζεται. Αρχικά, πίστεψε πως το χιόνι έπεφτε από την οροφή. «Μετά ακούστηκε ένα τεράστιος θόρυβος και το χιόνι μπήκε στο πίσω μέρος του εστιατορίου» είπε.
Ο άνδρας, που προτίμησε να μείνει ανώνυμος, δήλωσε ότι υπήρχαν λίγοι επισκέπτες στο εστιατόριο την στιγμή που χτύπησε η χιονοστιβάδα και πρόσθεσε πως ένα άτομο τραυματίστηκε στο χέρι και πως ένας άλλος έπρεπε να σκάψει για να βγει από το χιόνι.


Δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι από τους ενοίκους του ξενοδοχείου ή σκιέρ στην περιοχή, ωστόσο, οι ομάδες διάσωσης διεξήγαγαν χθες έρευνες στην περιοχή που επλήγη από την χιονοστιβάδα, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Santis, την ψηλότερη κορυφή στην οροσειρά Alpstein της ανατολικής Ελβετίας.Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες πάντως έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 17 νεκρούς, με τις προβλέψεις όμως να προειδοποιούν πως οι χιονοπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.Φωτογραφίες: Twitter

newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου