Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ.....στο Λουξεμβούργο

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 19:00 και την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA την ταινία ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ (Ελλάδα, 2015, 116 λεπτά, έγχρωμη, με αγγλικούς υποτίτλους) του Μανούσου Μανουσάκη. Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.
Λίγα λόγια για την ταινία
Η ιστορία του «Ουζερί Τσιτσάνης» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή».
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδη, Μιχάλης Αεράκης.


Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TLZ0D-LWWs4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου