Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Κύπρος: Οικογένεια με τρία παιδιά χάθηκε στο χιονισμένο ΤρόοδοςΟι εκδρομές στο Τρόοδος αυτές τις ημέρες, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, είναι, μεν, διασκεδαστικές, κρύβουν, δε, και κινδύνους, καθώς εύκολα κάποιος αποπροσανατολίζεται. Ένα τέτοιο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το απόγευμα της Κυριακής, μέλη της Αστυνομίας στον Πρόδρομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 16:30 το απόγευμα, 35χρονος τηλεφώνησε στην Αστυνομία, αναφέροντας ότι ο ίδιος, μαζί με την σύζυγό του, 33 ετών, και τα τρία παιδιά τους, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Συγκεκριμένα, είπε ότι, ενώ βρίσκονταν σε εξόρμηση σε δασικό δρόμο, μεταξύ Προδρόμου και Τροόδους, γύρω στις 14:00 αποπροσανατολίστηκαν και οι προσπάθειες για να ξαναβρούν τον δρόμο τους απέβησαν άκαρπες.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και με την χρήση ειδικού διασωστικού οχήματος για χιόνια, εντόπισε γύρω στις 19:30 αργότερα την οικογένεια, σε δύσβατη, χιονισμένη περιοχή, κοντά στον υδατοφράκτη του Προδρόμου. Τα μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Αστυνομικό Σταθμό Τροόδους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την αναφορά λειτουργού του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, πολλές ήταν οι περιπτώσεις, που μέλη της Δύναμης παρείχαν βοήθεια σε εκδρομείς στις ορεινές περιοχές, αυτές τις μέρες, κατά τις οποίες μεγάλος αριθμός πολιτών σπεύδει για να απολαύσει το χιονισμένο τοπίο.
http://www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου