Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Σφοδρή κακοκαιρία στη ΡουμανίαΠερισσότερες από 300 καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βουκουρέστι και στην περιφέρεια του Ίλφοβ, από χθες, Κυριακή 27 Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα στις έξι το πρωί, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα,ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία επιθεώρησης εκτάκτων αναγκών Βουκουρεστίου – ‘Ιλφοβ (ISUBIF).


Στο Βουκουρέστι και στο Ίλφοβ δέντρα έπεσαν από τους θυελλώδεις ανέμους, καλώδια και στύλοι ηλεκτροδότησης υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ορισμένα αποκολλήθηκαν από τις θέσεις τους και έπεσαν πάνω σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Εκτός των δυνατών ανέμων που έπνεαν, το φαινόμενο της παγωμένης βροχής δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών, που επενέβησαν συνολικά 2.000 φορές το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν, επίσης, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και τη διακοπή κυκλοφορίας σε εθνικές και επαρχιακές οδούς.

«Ογδόντα τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς στο Βουκουρέστι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ISUBIF, Ντάνιελ Βασίλε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρουμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agerpres».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου