Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Αμερική: Αιφνίδιος θάνατος του γνωστού Έλληνα Ομογενή Γιάννη ΣακελλάρηΣοκ στην ομογένεια της Αμερικής στην είδηση του αιφνίδιου θανάτου του μεγάλου Έλληνα Γιάννη Σακελλάρη, βασικού στελέχους του Πανγκρεγκόριαν, του οργανισμού που αποτελεί τον συνεταιρισμό όλων των Ελλήνων ιδιοκτητών εστιατορίων στις ΗΠΑ!Ο Γιάννης Σακελλάρης έφυγε ξαφνικά από την ζωή την Τρίτη 8 Ιανουαρίου μόλις μία μέρα από την ονομαστική του εορτή. Ο αγαπητός σε όλο τον κόσμο κύρ-Γιάννης είχε την καταγωγή του από την Κάρπαθο την οποία λάτρευε και κατάφερε να εμφυσήσει την αγάπη αυτή στις 3 κόρες του αλλά και στα εγγόνια του.

Προσέφερε πάρα πολλά στο όμορφο νησί του, στηρίζοντας πάντα τους συμπατριώτες του ενώ βοήθησε πολλούς Καρπάθιους που ήρθαν στην Αμερική για μία καλύτερη ζωή. Ο Γιάννης Σακελλάρης βοήθησε τα εθνικά μας θέματα ενώ όσοι τον γνώρισαν έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι αυτόν. Πάντα κοντά στην Εκκλησία, ανακηρύχτηκε Άρχων του Πατριαρχείου για το μεγάλο του έργο. Στήριξε Αμερικανούς και Ελληνες πολιτικούς, με απώτερο σκοπό την στήριξη της ίδιας της πατρίδας μας.Ένας άνθρωπος που ήταν γεμάτος καλωσύνη, γεμάτος αγάπη για τον συνάνθρωπο, ένας ΕΛΛΗΝΑΣ που προσέφερε πάντα! Αποτέλεσε παράδειγμα για τον κόσμο με την αγάπη του για την πατρίδα του την Κάρπαθο. Για την πανέμορφη Βωλάδα. Για την Ελλάδα! Για την ομογένεια! Κατάφερε να δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια, με ήθος και αξιοπρέπεια.
Τα λόγια είναι περιττά, μιλάνε οι πράξεις του και η στάση ζωής που αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας! Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας μιλώντας στον Ρ/Σ Ηellas FM δήλωσε σοκαρισμένος από την στιγμή που ενημερώθηκε για τον θάνατο του ευπατρίδη Γιάννη Σακελλάρη: «έφυγε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας» είπε ενώ χαρακτήρισε τον ομογενή επιχειρηματία ως εμβληματική μορφή του Ελληνισμού.

«Το να ευχηθεί κάποιος απλά συλλυπητήρια είναι πολύ λίγο μπροστά στο έργο που αφήνουν τέτοιοι άνθρωποι. Είχε προσφέρει τέτοιο έργο στο φιλανθρωπικό κομμάτι, ήταν δίπλα στο γενικό προξενείο της Ελλάδος, βοηθούσε κάθε έναν που είχε ανάγκη. Έπαιξε τρομερό ρόλο μαζί με τον Γιώργο Σιαμπούλη στην γιγάντωση του Συνεταιρισμού των Ελλήνων Εστιατόρων. Μίλησα με τον Μητροπολίτη Νιου Τζέρσει κ. Ευάγγελο και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».
Στο άκουσμα της είδησης ο Πρόεδρος του Hellas FM, κ. Νίκος Φύλλας εξέφρασε την βαθιά οδύνη του και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα θρηνούμε τον χαμό ενός μεγάλου πατριώτη. Ενός φίλου και ενός φιλανθρώπου που πάντα εδινε από το μεγαλείο ψυχής που είχε. Δεν υπάρχουν εύκολα λόγια για να περιγράψουμε τον Γιάννη Σακελλάρη. Αγαπούσε την Ελλάδα, αγαπούσε την ομογένεια. Πάντοτε χαμογελαστός σε κέρδιζε με τον χαρακτήρα του. Εύχομαι να έχει καλό Παράδεισο. Καλή δύναμη στους δικούς του ανθρώπους. Η ομογένεια είναι πολύ πιο φτωχή από ΄σήμερα»! .

Ρ/Σ Ηellas FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου