Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

Στο τραπέζι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - ΚύπρουΤην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα που είχε διακοπεί το 2000 εξετάζουν αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» που επικαλείται συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μεταφορών, είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως υπάρχει πολιτική βούληση για επαναλειτουργία της γραμμής.

Η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου δήλωσε στην επιτροπή πως ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της εκπόνησης μελέτης για το θέμα. Σύμφωνα με την υφυπουργό, θα εξεταστεί η σύνδεση των κυπριακών λιμανιών με τον Πειραιά ή με πιο κοντινά νησιά, όπως και η δημιουργία ενδιάμεσων στάσεων για τα πλοία που θα δρομολογηθούν. Πρόσθεσε πως για τη μεταφορά επιβατών, όχι όμως και των προϊόντων, θα υπάρξει επιδότηση.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν που παρέστη στη συνεδρίαση σημείωσε πως επιδότηση δεν προβλέπεται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ δύο χωρών, ωστόσο η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες τςη Κύπρου και πως είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για να βρεθεί μια λύση.

https://www.economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου