Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη ΜακεδονίαΕπεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.


Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.


Κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τα χημικά


Εντύπωση προκαλεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών, αφού η ομάδα των διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή και θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί με πολύ πιο απλούς τρόπους.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.


Οι περισσότεροι διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ στα σκαλάκια της Βουλής έφαγαν πολύ ξύλο, αφού τους επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι με γκλοπ και λοστάρια. 

1 σχόλιο:

  1. Οι ακροδεξιοί "διαδηλωτές" , οργανωμένοι επιτέθηκαν από πέντε διαφορετικά σημεία να εισβάλουν στο κτήριο της Βουλής.Τραυμάτισαν 25 αστυνομικούς με τις δήθεν σημαίες,στην πραγματικότητα λοστάρια που κρατούσαν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν ν'αποτρέψουν την κατάληψη της Βουλής και ν'αποφύγουν τα χτυπήματα. Τα χημικά ρίχτηκαν γιαυτό το λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή