Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Λευτέρης Κρέτσος στο Βερολίνο



Μια ομιλία, με θέμα την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, πρόκειται να παραθέσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, στο πλαίσιο του 4ου Hellas Filmbox Berlin.
Τίτλος της ομιλίας και της συζήτησης που θα ακολουθήσει με το κοινό, επαγγελματίες και δημοσιογράφους είναι «Οπτικοακουστική βιομηχανία: Ένα στοίχημα ανάπτυξης για την Ελλάδα».

O κινηματογράφος, η τηλεόραση, οι πλατφόρμες κατανάλωσης του θεάματος, τα video games είναι τομείς της οπτικοακουστικής βιομηχανίας που αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και μετά την ένταξή τους στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Ο υφυπουργός, κατά την παρουσία του στο Βερολίνο και το Hellas Filmbox Berlin, θα αναλύσει και θα συζητήσει με τους παρευρισκόμενους τις παραμέτρους που ορίζουν το cashrebate –το οικονομικό κίνητρο που ορίζει την επιστροφή του 35% των εξόδων από γυρίσματα στην Ελλάδα, και το νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται για την προσέλκυση των παραγωγών και συμπαραγωγών στην χώρα. Θα απαντηθούν, μεταξύ άλλων, από τον υφυπουργό ερωτήματα όπως


ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχτεί μια παραγωγή στο πρόγραμμα,


ποιο είναι το καθεστώς με τις συμπαραγωγές,


ποια είναι η διαδικασία υλοποίησης της επιστροφής δαπανών στην Ελλάδα,


γιατί το ελληνικό οικονομικό πλαίσιο είναι ελκυστικότερο από άλλων χωρών;



Λευτέρης Κρέτσος: Είναι διδάκτωρ Εργασιακών Σχέσεων και μέχρι το 2015 κατείχε τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο του Greenwich. Στο παρελθόν, συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα για τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα, ενώ εξέδωσε και σχετικές μελέτες. Το 2015 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Αύγουστο του 2017 διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Τον Αύγουστο του 2018 ορίστηκε Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου