Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Εκατοντάδες ελληνόπουλα σε μονάδα απεξάρτησης από το διαδίκτυοΜάχες, φανταστικοί κόσμοι και followers σε τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές. Κάποιοι, όπως οι δημιουργοί video games και οι influencers, θησαυρίζουν, ενώ άλλοι βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς δεν μπορούν να βάλουν όρια. Από το 2007 που ξεκίνησε τη λειτουργία του η Μονάδα Απεξάρτησης Διαδικτύου Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού περίπου 1000 έφηβοι έχουν ζητήσει βοήθεια.

Στη χώρα μας τα παιδιά αποκτούν κινητό από 10 ετών, ενώ 4 στα 5 παιδιά, ηλικίας 5 – 12, είναι χρήστες Internet. Οι χρόνοι παραμονής στην οθόνη είναι πολύ σημαντικοί, όπως υποστηρίζουν αμερικανοί γιατροί, και αγγίζουν τις 10 ώρες τη βδομάδα.

Όσο πιο πολύ ασχολείται κανείς με τα social media και τα video games, τόσο πιο πολύ εθίζεται. Facebook, Instagram, Youtube και video games αυξάνουν την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο κατά 100% και δημιουργούν ωραία συναισθήματα.

Η κατάχρηση οδηγεί σε εξάρτηση, όπως αυτή των ναρκωτικών και του τζόγου. Για “ψηφιακή κοκαΐνη” κάνουν λόγο οι Κινέζοι ερευνητές.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου