Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΣΛΟ24 Ιανουαρίου, ώρα 18.30
Συμμετέχουμε και φέτος στην από ετών παράδοση συμμετοχής της ενορίας μας στην ετήσια περιπλάνηση στις Εκκλησίες της περιοχής μας (Hammersborg Torg).
Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για την χριστιανική ενότητα (21-28 Ιανουαρίου) που οργανώνεται για πολλά χρόνια υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησίων.
Οι ενορίες λοιπόν που βρισκόμαστε στο κέντρο του Όσλο θα συμμετάσχουμε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.30 σε προσευχητική λιτανεία από Εκκλησία σε Εκκλησία, με σκοπό την μεταξύ του εκκλησιάσματος γνωριμία και την από κοινού διάθεση για συνεργασία. Στην κάθε Εκκλησία όπου θα σταματά η πομπή, ο κάθε εφημέριος, κατά την δική του θεολογική και δογματική διδασκαλία θα τελεί και μια μικρή Ακολουθία.
Το σημείο εκκίνησης για φέτος είναι η Σουηδική εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, (Hammersborg Torg 8B, 0179 Oslo) και το σημείο λήξης ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Τhor Olsens gate 9, 0177 Oslo)
Μετά τη λήξη της περιπλάνησης θα λάβει χώρα μια απλή δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού.
Οι ενορίες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
Church of Norway (Trefoldighet), St. Olav’s Catholic Church, St. Edmund’s Anglican Church, The Evangelical Lutheran Church in America (ELCA), the Greek Orthodox Community of the Annunciation, the Finnish Lutheran Church, the Latvian Lutheran Church, and the Church of Sweden.


Είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε με τους «γείτονές» μας και να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες και πολιτιστικές εκκλησιαστικές παραδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου