Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Ανοίγει νέο τελωνείο στα σύνορα Ελλάδας- ΣκοπίωνΤο θέμα της διάνοιξης της συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων  στο Λαιμό Πρεσπών και το άνοιγμα δύο νέων τελωνείων στην περιοχή συζητήθηκε στην συνέντευξη


που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης στην εκπομπή aftodioikisi.gr στον Αθήνα 984 με τον Χρίστο Βούζα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης, » Αυτή η διαδικασία, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι ένα έτοιμα τον κατοίκων της περιοχής εδώ και 50 έτη. Η διάβαση αυτή ήταν μια ιδιότυπη διάβαση. Λειτουργούσε από το 1959 με την συμφωνία Τίτο-Καραμανλή και σταμάτησε 3 εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη χούντα. Είναι μια προοπτική και μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας. Ευελπιστούμε πως ένα μεγάλο κομμάτι τουριστών που επισκέπτονται τους γείτονες μας θα είναι σε θέση να επισκεφθεί και την δικιά μας περιοχή. Για το πότε πιστεύει πως θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία απάντησε πως » όλοι συμφωνούν πως πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα στο λαιμό και πως αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα».
Επίσης ανέφερε πως » Έχει γίνει μια δέσμευση για κατασκευή δύο τελωνείων στην περιοχή τα οποία δεν μπορούν να μείνουν πολύ καιρό δεσμευμένα¨. Αυτό πρακτικά βλέπει να υλοποιείται μέσα στο 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου