Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» .....στις Στολές της Γαλλικής Αστυνομίας !

Η πιο πάνω φωτογραφία δεν προέρχεται από στολή της Ελληνικής ή Κυπριακής Αστυνομίας, αλλά από το τμήμα της Γαλλικής Εθνικής Αστυνομίας Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS).
Όπως διακρίνεται, πάνω στη στολή αναγράφεται το αρχαιοελληνικό, δωρικό ρητό «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». H συγκεκριμένη μονάδα ασχολείται πρωτίστως με γενικές αποστολές ασφαλείας, αλλά η βασική της αποστολή είναι η επιτήρηση διαδηλώσεων και ο έλεγχος ταραχών.


Δεν είναι όμως μόνο η Γαλλική Αστυνομία που έχει στο έμβλημά της το συγκεκριμένο ρητό. «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» είναι και το σύνθημα της Κεντρικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCCENT) που είναι μια υπο-ενοποιημένη διοίκηση της Κεντρικής Διοίκησης των Η.Π.Α. (USCENTCOM). Η μονάδα αυτή είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό ειδικών ασκήσεων και του ελέγχου των ειρηνευτικών και πολεμικών ειδικών επιχειρήσεων.Στην Κύπρο, το λάβαρο με ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Λεωνίδα των Θερμοπυλών, που εμπνέει τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις μονάδες της, πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού, φέρει η 2η Μ/Κ ΤΑΞ (ΠΖ).

Το ίδιο σύνθημα φέρει το Α’ Σώμα Στρατού στην Ελλάδα.

sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως η Ελληνική Πολιτεία πρέπει ν' ασχοληθεί σοβαρά με τη επαναφορά της σωστής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών από το Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο.Όπως τα γνωρίσαμε στη 10/ετία του 1960 και βελτιωμένα μαζί με μεταφράσεις σημαντικών κειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή