Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Το Άγιον Δωδεκαήμερον στην Ι. Μητρόπολη Καρθαγένης

Με την Χάρη του Θεού και τις πατρικές ευλογίες του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β' , ολοκληρώθηκε η 10ήμερη ποιμαντική περιοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελετίου στο Μαρόκο.
Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε δύο φορές το Μαρόκο κατά την διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, την προπαραμονή των Χριστουγέννων και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, όπου και ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Παρουσία της Ελληνικής παροικίας και των ελληνικών διπλωματικών Αρχών στο Μαρόκο ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και συμμετείχε στην εορταστική τράπεζα με όλο το εκκλησίασμα. Επίσης, επέβλεψε την τοποθέτηση νέων βυζαντινών αγιογραφιών στο Ναό και τον ελαιοχρωματισμό στο εξωτερικό αυτού.

Εν συνεχεία, τις επόμενες ημέρες μετέβη οδικώς στην πόλη Αγκαντίρ, 7ωρη απόσταση από την πρωτεύουσα Ραμπάτ και ετέλεσε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ι. Μητροπόλεως Καρθαγένης, αρχιερατική θεία Λειτουργία στην πόλη αυτή. Κατά την σημαντική αυτή επίσκεψη τον συνόδευσε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος Μασσαλίτιν, εφημέριος του Ι. Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Ραμπάτ. Στην πόλη Αγκαντίρ ο Σεβ. Πομενάρχης κ. Μελέτιος ιερούργησε στον παραχωρηθέντα από την Καθολική Εκκλησία Ναό της Αγίας Άννης, συνάντησε απογόνους Ελλήνων μεταναστών και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Cristóbal López Romero.

Τέλος, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου μετέβη στη ρωσσόφωνη ενορία Αναστάσεως στη πρωτεύουσα Ραμπάτ , προηξήρχε της θείας Λειτουργίας και μετά την απόλυση παρακολούθησησε την χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητοπαίδων της ενορίας και ευλόγησε την εορταστική τράπεζα.
Τα παιδιά της ενορίας στο τέλος της εορτής επεφύλαξαν ιδιαίτερη έκπληξη στον Μητροπολίτη και του τραγούδησαν στα ελληνικά, χριστουγεννιάτικα άσματα.

Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της 10ήμερης περιοδείας ο Σεβασμιώτατος έτυχε ιδιαίτερης φιλοξενίας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαρόκου, κ. Κων. Πιστικού και των λοιπών μελών.

Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε ανελλιπώς την κυριώνυμο ημέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και την παραμονή των Φώτων και στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τύνιδος, και πρόκειται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εορτών της θείας Επιφανείας με την θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στη ρωσσόφωνη Ενορία της Αναστάσεως στην Τύνιδα κατά το σλαβικό ημερολόγιο τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου