Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Θεμελιώθηκε το Μοναστήρι του Αγίου Παΐσιου στη Δυτική ΑυστραλίαΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Θεοφανίων η θεμελίωση του Μοναστηριού του Αγίου Παΐσιου στην Δυτική Αυστραλία.
Το Μοναστήρι θα ανεγερθεί στο χώρο όπου βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννη του Βουνού, σε έναν λόφο στο προάστιο Forrestfield της Πέρθης.

Πέρυσι έκλεισαν 40 χρόνια από την επίσκεψη του Αγίου Παΐσιου στην Αυστραλία, το 1977, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, που γνωριζόταν με τον Άγιο από τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αγίου Παΐσιου στην Αυστραλία, πιθανότατα συζητήθηκε και η ανέγερση μοναστηριών στη χώρα που ήταν και μια από τις διακαείς επιθυμίες του Σεβασμιότατου.

Ηπήρχε και ο χώρος, 10 στρέμματα γης σε ένα λόφο στην τοποθεσία του Forrestfield που δώρισαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας το Μάη του 1974 οι αδελφοί Κακούλα, Σταύρος, Ηρακλής και Γιώργος. Όπως είχε γράψει ο «Νέος Κόσμος», επιθυμία τους ήταν να κτιστεί εκεί ένα Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη του Βουνού, ομώνυμο του Μοναστηριού που βρίσκεται στο νησί του Καστελόριζου από όπου κατάγονται τα τρία αδέλφια.

https://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου