Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην ΚωνσταντινούποληΤο «πράσινο φως» για την ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναγείρεται νέα χριστιανική εκκλησία μετά το 1923.

Ο ναός θα υπάγεται στην Ασσυριακή Εκκλησία και η ανέγερσή του θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δυο, περίπου, χρόνια.
Σύμφωνα με το Star, η τοποθεσία ανέγερσης εντοπίζεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Ο ναός θα είναι χωρητικότητας 700 πιστών, μελών της Ασσυριακής Εκκλησίας, που έχουν ζήσει αλλεπάλληλους διωγμούς κατά το παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της εκκλησίας θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Άγκυρας είναι αμιγώς πολιτική και στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξή της στην ΕΕ.

newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου