Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Δεκάδες ομογενείς γιόρτασαν τα Θεοφάνια στο ΣίδνεϊΜε τη συμμετοχή εκατοντάδων ομογενών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε στο Γιάρα Μπέι του Σίδνεϊ η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων, σε μια αρκετά κρύα για την εποχή μέρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 19 βαθμούς. Παρόλα αυτά, 141 άτομα βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό, ανάμεσα στους οποίους και ο 9χρονος Κώστας Παπαδόπουλος, που βούτηξε με τον πατέρα του, Νίκο.
Πρώτος έφτασε στον σταυρό ο νεαρός ομογενής Παναγιώτης Ντάνας, από την Ενορία Κοινότητα των Αγίων Πάντων στο Μπέλμορ, ο οποίος βουτάει κάθε χρόνο και δήλωσε υπερήφανος για αυτήν την προσπάθεια.

Στην τελετή χοροστάτησε ο βοηθός Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης. Στο Γιάρα Μπέι βρέθηκαν και σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η οποία μίλησε στην ελληνική υπηρεσία του SBS για τη σημασία που έχουν τα Θεοφάνια για όλους τους Χριστιανούς.

Την ομοσπονδιακή αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Μπιλ Σόρτεν εκπροσώπησε ο Ματ Θίσελγουιτ, ενώ στο Γιάρα Μπέι βρέθηκε και φέτος ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος στη Νέα Νότια Ουαλία Μάικλ Ντέιλι, που τόνισε τον συμβολισμό της σημερινής μέρας, αλλά και τις εικόνες που γεννά από περασμένους αιώνες.

Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, στην τελετή παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ Χρήστος Καρράς με τη σύζυγό του και η εμπορική ακόλουθος Κάτια Γκίγκιζα.

Πηγή: sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου