Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Βρέμη: Επίθεση με ρόπαλα σε βουλευτή του AfDΕπίθεση δέχτηκε από από τρεις μασκοφόρους στη Βρέμη ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής και τοπικός κομματικός αξιωματούχος της γερμανικής ακροδεξιάς, ανακοίνωσε η αστυνομία και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).


Η αστυνομία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι η επίθεση κατά του Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτή του AfD και επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος για την πόλη-κρατίδιο της Βρέμης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Οι μασκοφόροριο τον χτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα και στη συνέχεια, ενόσω ήταν στο έδαφος, συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι, μέχρι που επενέβη ένας οικοδόμος, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ο 66χρονος Μάγκνιτς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με «σοβαρά» τραύματα, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το γεγονός ως «επίθεση με πολιτικά κίνητρα», λόγω της θέσης του θύματος, δήλωσε σε ανακοίνωσή της. Ήδη διενεργείται έρευνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ως ύοτους για την έκρηξη μηχανισμού σε κάδο απορριμμάτων, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γράφεια του AfD στην περιοχή της Σαξονίας, από τα προπύργια της γερμανικής ακροδεξιάς. Ελλείψει αρκετών αποδεικτικών στοιχείων, οι άνδρες αφέθησαν ελεύθεροι.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία είναι από τον Σεπτέμβριο 2017 το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή βουλή, απέναντι στον συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου